Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Опалювальний сезон розпочався менше ніж у половині військових містечок Львівщини

45 із 110 військових містечок Львівщини на сьогодні вже вступили в зиму. Про це сьогодні, 26 жовтня, повідомив під час прес-конференції  начальник Західного територіального КЕУ Юрій Сокольвак. Найбільша проблема із початком опалювального сезону у військових будинках Львова, однак міська влада пообіцяла, що посприяє у тому, щоб у них якнайшвидше розпочався опалювальний сезон. Технічно ж, як повідомив Юрій Сокольвак, всі військові будинки до початку опалювального сезону готові.
На сьогодні, за його словами, борги військових за компослуги становлять 4 млн. 969 тисяч гривень. З цих грошей 3 млн. 949 тисяч це заборгованість, яка виникла за останні 5 років через непогашення тарифної різниці. Як наголосив Юрій Сокольвак, ці гроші мало би компенсувати місто, однак міська влада каже, що немає коштів. Крім цього, 2 млн. 606 тисяч гривень – це борги за компослуги мешканців військових будинків. „Ми направили дуже багато судових позовів, однак навіть після рішення суду стягнути кошти з боржників є дуже важко”, — наголосив Юрій Сокольвак.
Так, за його словами із 816 судових позовів до боржників суд задовільнив 662 позови на загальну суму 1 млн. 613 тисяч гривень, однак добитися стягнення коштів вдалося лише на суму 141 тисяча гривень. Свої борги військові погашатимуть за рахунок субвенції Міністерства оборони в розмірі 5 млн. грн., яка була виділена для передачі військового житлового фонду Львова на баланс міської громади. Однак за постановою КМУ військовослужбовці можуть використати ці кошти на погашення боргів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ