Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Опалювальний сезон закінчиться до кінця тижня

Опалювальний сезон закінчиться до кінця тижня, — про це під час прес-конференції повідомив генеральний директор ЛМКП „Львівтеплоенерго” Ігор Марчак.

За його словами, планувалося, що теплопостачання мали припинити ще у понеділок, але у зв’язку з погіршенням погодніх умов цього не зробили. Що ж стосується подачі гарячої води після завершення опалювального сезону, то це питання залишається невирішеним. За словами Ігоря Марчака, зараз рівень розрахунку за спожите тепло становить 80%, а борг за спожитий газ — близько 14 млн грн, тому комунальники не можуть провести повний розрахунок за газ. До того ж зробити це вони мають до 15 квітня.
Він також наголосив, що розрахуватися за газ комунальники не можуть через те, що тарифи на теплопостачання не переглядалися уже більше року, а за цей час кілька разів підіймалася заробітна плата та тарифи на енергоносії. У цьому випадку затрати КП мали б компенсувати з міського бюджету, але в ньому кошти на це не передбачені. Ігор Марчак сподівається, що коли до своїх обов’язків приступить новообраний міський голова, то проблема зрушить з місця. А поки що комунальники уже два тижні оббивають пороги в. о. міського голови, його заступника та фінансового управління, але досі реакції на звернення не було. Орієнтовна сума компенсації лише за перший квартал 2006 року становить 19 млн грн.
Як повідомляло „Гал-info”, після закінчення опалювального сезону КТП мають розробити графік погашення боргу за спожитий у 2006 році газ. Якщо графік буде затверджений у ДК „Газ України”, то КТП отримають ліміти на підігрів води.

ЛМКП "Львівтеплоенерго" засноване 1965 року. Власником майна є Львівська міська рада. "Львівтеплоенерго" забезпечує теплоенергією 80% споживачів міста, в тому числі 1550 житлових будинків.

ЛМКП "Львівтеплоенерго" експлуатує 127 котелень, 125 центральних теплових пунктів, 411,049 км теплових мереж. На підприємстві працює 2500 працівників.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ