Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Операція "Мак-2016": на Львівщині виявили цілі плантації

На Львівщині завершилась операція "Мак-2016". Від початку проведення заходів правоохоронці здійснили майже вісім тисяч обстежень територій сільськогосподарських підприємств та присадибних ділянок на Львівщині з метою виявлення посівів маку та конопель, повідомили у Відділі комунікації поліції Львівської області.

Під час обстежень виявили 284 таких ділянки, з яких зібрано та вилучено більше 54 тисячі нарковмісних рослин. За цими фактами відкрито 284 кримінальних проваджень за ст.310 (посів або вирощування снотворного маку та конопель) КК України. 104 особам правоохоронці оголосили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого вказаною статтею Кримінального кодексу України.

Так, на території дачного кооперативу у селищі Солонка під Львовом громадянин облаштував ділянку для вирощування конопель. Правоохоронці зібрали з неї «врожай» - 1 400 нарковмісних рослин. У одному з сіл Яворівського району поліцейські «допомогли» зібрати врожай з більше ніж п’ятсот таких самих рослин. Але найбільшу плантацію снотворного маку, розбиту на присадибній ділянці, правоохоронці виявили у одному з сіл Кам’янко-Бузького району. На ній власниця ділянки вирощувала більше чотирьох тисяч рослин маку.

За цими фактами відкриті кримінальні провадження, нарковмісні рослини вилучені та за рішенням суду будуть знищені разом з іншими наркотичними засобами та психотропними речовинами, як це передбачено законодавством.

Варто зазначити, що на «чорному ринку» вартість однієї рослини конопель може становити тисячу гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ