Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Операція зі звільнення заручників в Алжирі триває

У п'ятницю, 18 січня, алжирський спецназ продовжує спецоперацію із зачистки нафтогазового комплексу в районі міста Ін-Аменас на південному сході країни від терористів, які переховуються там. Як повідомив в ефірі французького телеканалу BFM TV журналіст алжирського видання El Watan, в будівлі, як і раніше, можуть перебувати заручники.

За даними алжирських військових джерел, пізно ввечері у четвер армія взяла під контроль житловий комплекс газового об'єкта в Ін-Аменас,де переховувалася основна частина бандитів із заручниками. Однак частина терористів, можливо, з декількома заручниками,перемістилася на газовий завод. Вночі спецназ взяв завод в оточення, почалася його зачистка. Ця операція триває досі.

До теперішнього часу офіційні алжирські джерела не оприлюднили даних щодо іноземних бранців, які загинули чи вижили.

За даними ЗМІ, в результаті військової операції на волю вийшли 600 алжирців. Також були звільнені двоє британців,ірландець, француз і кенієць.

Раніше повідомлялося, що бойовики наближеного до Аль-Каїди угруповання утримують 41 іноземця та понад150 алжирців. Серед заручників - громадяни Великобританії, Японії, США,Норвегії та інших країн. Вдень 17 січня повідомлялося, що від ісламістів втекли 45 алжирських робітників та іноземних співробітників підприємства. Пізніше кількість тих, хто втік,нібито збільшилася до 180.

У той же час, внаслідок обстрілу військовими вертольотами, за даними мавританського агентства ВАН, загинули 34 іноземці, а також було вбито 15 ісламських бойовиків.

Газове родовище Ін-Аменас, захоплене бойовиками 16січня, розробляється британським концерном BP, норвезькою Statoil і алжирською компанієюSonatrach. Бойовики заявили, що захопили заручників, тому що влада Алжиру дозволила французькій авіації, що прямує для боротьби з повстанцями в Малі, пролетіти над територією країни.

Кореспондент

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ