Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Опікун залишив неповнолітню без житла і грошей

Прокуратура Франківського району Львова провела перевірку додержання посадовими особами відділу у справах дітей Франківської районної адміністрації Львівської міської ради вимог чинного законодавства України щодо захисту майнових та житлових прав дитини. Повідомив прокурор Франківського районум. Львова Буряк О.О.

Встановлено, що розпорядженням голови Франківської районної адміністрації №1825 від 11.11.2005 року «Про встановлення опіки над малолітньою М.» О. призначено опікуном малолітньої М.

Відтак, опікун О. двічі звертався в адресу Франківської районної адміністрації Львівської міської ради з письмовими заявами про надання дозволу опікунської ради на продаж від імені неповнолітньої підопічної квартир у містах Львові та Буську, якими М. володіла на праві приватної спільної сумісної власності, у зв’язку з поліпшенням житлових умов дитини.

Розпорядженнями голови Франківської районної адміністрації Львівської міської ради опікуну неповнолітньої надано згоду на укладення договорів купівлі-продажу від імені неповнолітньої М. та зобов’язано перечислити кошти отримані від продажу квартири на особистий рахунок відкритий у ВАТ «Ощадбанк України» на ім’я підопічної М.

Поряд з цим, в ході проведення перевірки М. пояснила, що вона не була присутньою на засіданні опікунської ради Франківської районної адміністрації м. Львова, на якій вирішувалась питання щодо надання згоди на продаж квартири, а також, остання зазначила, що представники органу опіки та піклування не цікавились у неї причиною продажу квартири.

Крім того, М. пояснила, що вона та її опікун О. жили у найманій квартирі.

Однак, як встановлено в ході проведення перевірки кошти, що були вилученні від продажу квартири на особистий рахунок М. її опікуном О. перечисленні не були.

Достовірно знаючи про даний факт, та незважаючи на вимоги ст. 18 Закону України «Про охорону дитинства» згідно до якої органи опікитапіклування зобов'язані здійснювати контроль за додержанням батьками або особами, які їх замінюють, майнових та житловихправдітейпривідчуженніжилих приміщень та купівлі нового житла, лише у вересні 2011 органом опіки та піклування до Франківського районного суду м. Львова подано позовну заяву про забезпечення виконання зобов’язання.

В результаті таких дій службових осіб відділу у справах дітей Франківської районної адміністрації порушено майнові та житлові праванеповнолітньої М.

За даними фактами прокуратурою Франківського району міста Львова 16.01.2013 внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань України та розпочато досудове розслідування за фактом неналежного виконання службових обов’язків службовими особами органу опіки та піклування Франківської районної адміністрації за ознаками, передбаченими ст.367 Кримінального кодексу України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ