Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Оподаткування статутного фонду господарських підприємств шкодить інвестиціям – Роман Корнат

Оподаткування статутного фонду господарських підприємств шкодить інвестиційній привабливості України – впевнений віце-президент Львівської торгово-промислової палати Роман Корнат. За словами Корната, вчора на засіданні підприємцями, які входять до Торгово-промислової палати розглядались проблеми, пов’язані з існуванням податку на додану вартість. «Серед іншого мова йшла про те, що є необхідність лобіювання нормалізації податкового законодавства як в частині його однозначного трактування, так і в частині скасування небезпечних для підприємництва норм», -- сказав в коментарі «Гал-info» Корнат.

За словами віце-президента ЛТПП, крім того, що ця законодавча норма була запроваджена «заднім числом» не через прийняття прямих змін до податкового законодавства, а через зміни до бюджету, найбільше шкоди від цієї норми завдається інвестиціям. «Уявіть собі підприємця, який розробив бізнес-план враховуючи національне законодавство, закупив обладнання і почав працювати, а тут приходить податківець і каже, що він має сплатити згідно із законом про бюджет йому ПДВ зі статутного фонду. Як наслідок у підприємця залишається 3 варіанти: закривати бізнес, подавати у суд або давати хабар. Проблема не втому, що порушується процедура законотворення, а в тому, що регулювання законодавства відбувається так, щоб одномоментно зібрати гроші, згубивши при цьому інвестиції та бажання підприємців робити бізнес в Україні», – каже Корнат.
Нагадаємо, що в 2005 році ВР були прийняті зміни до Державного бюджету на 2005 рік, що передбачають зміни податкового законодавства, а саме оподаткування податком на додану вартість дольової участі в статутному капіталі господарських товариств.
Водночас сьогодні голова фракції «Нашої України» Василь Трач заявив про те, що міськрада має прийняти звернення до Верховної Ради з вимогою скасувати закладене в Держбюджет-2005 року оподаткування статутного фонду. «Ми підтримаємо ініціативу підприємців і вважаємо, що прийняті в 2005 році ВР законодавчі зміни, які передбачають оподаткування податком на додану вартість дольової участі в статутному капіталі господарських товариств треба скасувати. Ми будемо готувати відповідне звернення, щоб ця законодавча ініціатива не потрапила в бюджет-2007», – сказав Трач. 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ