Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

„Опора” маякнула Володимиру Путіну, чиїми є маяки

Учора, 1 лютого, близько 40 хвилин півсотні активістів громадської мережі „Опора” під стінами Генерального консульства Російської Федерації „маякали” Володимиру Путіну, чиїми є маяки в Криму. Учасники акції світили ліхтариками у вікна будинку Генконсульства і під українські патріотичні пісні, які досить голосно лунали з динаміків, скандували гасла „Маяки наші!”, „Геть російські війська з Генічеська”. За словами координатора львівського осередку мережі „Опора” Андрія Шевціва, акція мала засвідчити, що українців обурює поведінка Росії щодо систематичного порушення українських кордонів, і вони не збираються з цим миритися. Пікетувальники висунули єдину умову Росії – вивести російські війська з Генічеського маяка.
У Генеральному консульстві Росії відгукнулися на акцію: до її учасників вийшов консул-радник Аврам Вранчану, який запевнив молодь у добросусідських відносинах між Україною та Росією і запросив кількох активістів на розмову до консульства. Учасники акції передали консулу звернення до російського керівництва з вимогою звільнити гідрографічні об’єкти на Чорноморському узбережжі від присутності російських військових.
Окрім Львова, такі акції відбувалися під стінами Генеральних консульств в Одесі, Харкові, Сімферополі, а також під Посольством Російської Федерації в Києві.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ