Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"Опора" не зафіксувала серйозних порушень у другому турі виборів мера Луцька

Другий тур мерських виборів у Луцьку, в якому перемагає кандидат від партії "За майбутнє" Ігор Поліщук, пройшов без суттєвих порушень. Про це під час прес-конференції 16 листопада розповіла координаторка спостереження громадської мережі "Опора" у Волинській області Катерина Шарпата, - інформує власкор Гал-інфо.

Вона нагадала, що до другого туру мерських виборів у Луцьку вийшли кандидат від "За майбутнє" Ігор Поліщук і самовисуванець Богдан Шиба.

Передвиборчу кампанію обидва кандидати активно вели у соціальних мережах. Також окремі партії чи кандидати робили заяви на їхню підтримку. Окрім того, тривало і традиційне поширення агітаційної продукції.

"Також було зафіксовано чимало випадків поширення негативної інформації про обох кандидатів. Також ми зафіксували випадок поширення чорного піару проти Богдана Шиби", - додала Катерина Шарпата.

Протягом другого туру спостерігачі "Опори" виявили лише одне порушення. У день голосування і день тиші на носіях зовнішньої реклами фахівці "Опори" виявили розміщену приховану рекламу, що є порушенням міжнародних стандартів. Вона відзначила, що вдалося уникнути масового підкупу виборців.

Але гострою залишається проблема розмежування агітації та публічної роботи посадовців, які є кандидатами.

"За загальною оцінкою наших спостерігачів, день голосування минув без істотних порушень, траплялися переважно процедурні", - сказала Катерина Шарпата.

За даними "Опори", за Ігоря Поліщука проголосували понад 24 тис. виборців, за Богдана Шибу - понад 19 тисяч.

Спостерігачі Опори зафіксували загалом за час виборів на Волині понад 160 порушень. Серед них - використання адміністративного ресурсу.

"Такі дії фіксували переважно з боку посадовців органів місцевого самоврядування", - зауважила Катерина Шарпата. На Волині лиш чотири випадки верифіковано як порушення із використанням адміністративного ресурсу. "Зокрема на каретах швидкої допомоги пропіарилися відразу два волинських нардепи", - сказала Шарпата.

За її словами, мова йде про Ірину Констанкевич та про В'ячеслава Рубльова, які кандидували від партії "За майбутнє" до місцевих рад.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ