Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

«Опора»: підлеглі мера Кривого Рогу беруть участь у його передвиборчій агітації

Підлеглі чинного міського голови Кривого Рогу, кандидата в мери Юрія Вілкула залучені до передвиборної агітації свого керівника, заявили спостерігачі моніторингової місії громадянської мережа «Опора».

За даними «Опори», в агітаційних наметах у всіх районах Кривого Рогу розповсюджуються інформаційні матеріали, виготовлені на замовлення кандидата Юрія Вілкула, з фотографіями представників «Політичної команди мера» в кожному районі та спільною декларацією підтримки мера.

Як зауважили в «Опорі», увагу спостерігачів привернуло те, що у листівці, яку агітатори поширюють в Саксаганському районі міста, поруч із текстом декларації підтримки розміщені фото підлеглих осіб чинного міського голови, зокрема, керуючої справами виконкому Олени Шовгелі.

За даними «Опори», це може свідчити про порушення кандидатом частини 2 статті 60 закону «Про місцеві вибори», яка прямо забороняє кандидатам, що обіймають посади в органах влади, залучати до передвиборної агітації або використовувати для будь-якої роботи, пов’язаної з агітацією, підлеглих їм осіб.

Водночас у виборчому штабі Юрія Вілкула 15 березня Радіо Свобода підтвердили факт поширення таких агітаційних матеріалів, але висловили незгоду з їх оцінкою в «Опорі». Як зазначила довірена особа кандидата Марина Акімова, міська виборча комісія була поінформована про цей агітаційний матеріал ще 2 березня й ніяких зауважень не мала.

«Справді, в кожному районі міста у нашого кандидата є люди, які його підтримують, розділяють його політичні погляди, підтримують його програму. В агітаційному матеріалі вказані люди, які розділяють погляди нашого кандидата. Справді, в одному з районів поширюється матеріал, де однією з осіб, які розміщені, є керуюча справами. Але ми вважаємо, що представники «Опори» не зовсім правильно трактують законодавство. Там мова йде про заборону залучати до агітації, тобто ходити агітувати, виступати на мітингах. При цьому в неробочий час показувати, що вони розділяють певну політичну позицію, ці люди мають право. Це право гарантоване їм Конституцією України», – зазначила Марина Акімова.

Сама ж посадовець у короткому коментарі «Опорі» зазначила, що це є її «громадянською позицією як людини, як депутата обласної ради від «Опозиційного блоку».

Раніше в «Опорі» заявили, що головними ризиками позачергових виборів мера в Кривому Розі є використання адмінресурсу і матеріального мотивування виборців. Позачергові вибори міського голови Кривого Рогу відбудуться 27 березня, кандидатами є 15 осіб.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ