Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

„Опора” пікетує міськраду з вимогою переглянути тарифи на тепло

ГМ „Опора” сьогодні провела акцію під стінами Львівської міської ради проти введення двоставкого тарифу на теплову енергію, тарифів на підігрів води та послуги централізованого опалення і підігріву води.
Зокрема, активісти „Опори” закликають повторно розглянути на виконкомі це питання з врахування порушень міською владою чинного законодавства. Як розповів „Гал-іnfо” представник ГМ „Опора” Олександр Неберикут, ця акція відбувається у рамках інформативної кампанії.
„Ми проводимо таку кампанію ще з вересня, і закликаємо громадськість приходити і висловлювати свою думку на громадських слуханнях. Проте поки що львів’яни не відчувають реальної матеріальної загрози, тому не є настільки активними. Коли ж прийдуть після 26 листопада рахунки за тепло, думаю, що їхня позиція зміниться. За розрахунками спеціалістів, економічно обґрунтована ціна є не 180 грн за гігакалорію, а 160 грн. Для нас є важливим процедурний момент прийняття цього рішення, а для громадськості – матеріальний. Ми не сподіваємося, що нас підтримає велика кількість людей, проте це причини не відсутності громадської свідомості, а радше брак часу – у той час, коли ми організовуємо акції, люди йдуть на роботу”, - зазначив Олександр Неберикут.
Представники ГМ „Опора” зшивають докупи два плакати, на яких написано „Ви нас будете дурити – ми не будемо платити”, „Щоб тариф обґрунтувати, треба вміти рахувати”. Вони шиють символічну торбу, у яку кинуть аркуші паперу з думками з цього приводу львів’ян і повісять на шию лева під Ратушею.
Нагадаємо, рішенням міськвиконкому №1189 від 20.10.2006 р. «Про двоставковий тариф на теплову енергію, тариф на підігрів води та послуги з централізованого опалення» затверджено нові тарифи на послуги централізованого опалення та підігрів води. Згідно з рішенням виконкому, з 26 листопада тариф становитиме 182,7 грн за 1 Гкал.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ