Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Опора проаналізувала останні 100 днів «Свободи»

Громадянська мережа Опора проаналізувала останні 100 днів роботи Львівської міської ради. За цей час відбулося 7 пленарних засідань. До порядку денного було включено 385 питань. Але 123 із них депутати так і не розглянули, оскільки ці питання були вилучені. Найбільше питань з порядку денного зняли на пленарному засіданні 16 грудня 2010 року — це аж 38%. Зазначимо, що торік за цей же період максимальний показник вилучених питань з порядку денного становив 16%.

Представники Опори звернули увагу на те, що завдяки кількісній перевазі порядок денний формують депутати від “Свободи”, а потім вони самі і вилучають питання, які раніше поставили на обговорення. “В міській раді є конкурентний до “Свободи” центр впливу, тому їй важливо не пропустити жодного питання, яке може викликати резонанс згодом” - заявив представник Опори Богдан Сольчаник. Таким чином він пояснив масове вилучення питання із порядку денного. Додамо, що розглянутих питань левова частка стосується землеустрою і житлово-комунальної сфери.

Опора також проаналізувала роботу офіційного інтернет-порталу депутатів міської ради. І дійшла висновку що, “спостерігається домінування “Свободи” на офіційному інтернет-порталі ЛМР ”. Адже з 55 повідомлень про депутатів ЛМР 49 стосується “свободівців”. Наприклад, представник “Свободи” Яромир Самагальський був згаданий на порталі 7 разів, а депутат від “Фронту змін” Остап Іваськевич, що очолює комісію молодіжної політики, спорту та оздоровлення - жодного разу. Це дані за 25 листопада – 25 лютого. “На цьому сайті слід оприлюднювати протоколи роботи комісії, нам як представникам громадськості хотілося б мати доступ до цих документів,” – висловив побажання Богдан Сольчаник.

Третій пункт аналізу Опори, є голосування львівських депутатів. Як виявилось найчастіше однаково голосували Партії “Пора” і “УДАР”, у 91,7% випадка. Однодумцями виявились і Фракція ВО “Свобода” та Республіканська християнська партія (90,99%), від останньої балотувався чинний міський голова Андрій Садовий. “Партія регіонів” і “Наша Україна” підтримують “Свободу” найрідше — 72,68% та 69,17%, відповідно, при цьому в кожної політичної сили відмінна думка. “Найбільш однакові інтереси висловлюють кілька політичних сил: ВО “Свобода”, “Україна Соборна”, НРУ, РХП, “УДАР”, “Пора” – з’ясували представники Опори.

В своєму аналізі Опора торкнулася діяльності міського голови. Отже, Андрій Садовий видав 172 розпорядження. 77 стосується фінансів і бюджету Львова, 37 – нагороджень та відзнак, 24 - створення депутатських комісій та робочих груп. “Мета чинного мера не втратити того, що маємо, і примножити те, що здобули”, - сказав представник громадської мережі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ