Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

„Опора” вимагає від Генпрокуратури, прокуратури Львова та області перевірити законність проведення будівельних робіт на площі Ринок

ГП „Опора” звернулася до Генеральної прокуратури України, прокуратури у Львівській області, прокуратури м. Львова з відкритим листом з проханням перевірити законність проведення будівельних робіт на площі Ринок та вжити заходів для усунення порушень Закону України “Про охорону культурної спадщини”. Про це повідомили в прес-службі ГП „Опора”.
«Площа Ринок м.Львова є історико-архітектурною пам’яткою національного значення (№326-Н у Державному реєстрі нерухомих пам’яток України), вона занесена до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Будівельні роботи, що розпочаті на площі Ринок стосуються не лише реконструкції інженерних мереж, а й архітектурного ансамблю площі. Проведення будівельних робіт з реконструкції інженерних мереж на площі Ринок у місті Львові відбувається з порушенням чинного законодавства, а саме – без письмового дозволу Державної служби з питань національної культурної спадщини – центрального органу державної виконавчої влади у сфері охорони культурної спадщини, як це передбачено Законом України «Про охорону культурної спадщини», а лише за погодженням із Управлінням капітального будівництва Львівської міської ради. Нам відомо, що будівельні роботи проводяться ВАТ «Львівське спеціалізоване будівельно-монтажне управління №1» за відсутності проектної документації”, - зазначають в ГП „Опора”.
В зв’язку з низкою порушень опорівці висунули такі вимоги:
„1. Перевірити законність надання дозволу Управлінням капітального будівництва Львівської міської ради на проведення будівельних робіт по реконструкції інженерних мереж на площі Ринок у місті Львові.
2. Перевірити законність проведення будівельних робіт по реконструкції інженерних мереж на площі Ринок у місті Львові.
3. Негайно вжити заходів для усунення порушення Закону України “Про охорону культурної спадщини”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ