Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Опозиція формує єдиний список на вибори

Опозиція розпочала формування єдиного списку на вибори 2012 року. Про це сьогодні на прес-конференції, присвяченій результатам засідання КОД повідомив лідер "Фронту Змін" Арсеній Яценюк.

"Ми навчені історією і тому нікому не вдасться розколоти опозиційні сили. Сьогодні у КОД прийнято рішення про створення робочої групи щодо формування єдиного списку кандидатів на мажоритарні округи від опозиції. Це означає, що вибори 2012 року будуть проходити у такому форматі: кандидат від влади і кандидат від опозиції. Будь-хто інший, хто не входить у систему координат цієї робочої групи і опозиційних сил - це означає, що він, у першу чергу, працює з партією владу і з Адміністрацією президента Януковича", - наголосив він.

"Також у рамках компетенції робочої групи - формування спільної ідеологічної платформи. Справа не тільки в тому, що ми зобов'язані виграти парламентську кампанію 2012 і отримати 226 голосів не підконтрольних президенту. - підкреслив Яценюк. - Наше важливе завдання не те, що ми запропонуємо, а що ми зробимо для українських виборців після парламентських перегонів. У рамках нашої спільної роботи ми вже думаємо про те, яким буде перший крок об'єднаної опозиції в новому парламенті. Тому розколу не буде. Буде складний, але переможний шлях на парламентській кампанії 2012".

Також на прес-конференції були присутні заступник голови партії "Батьківщини" Олександр Турчинов та голова київської "Свободи" Андрій Іллєнко.

За словами Іллєнка: "Попри складні ситуації, які виникали останнім часом, попри непорозуміння, сьогодні КОД розуміє, що єдина форма протидії режиму Януковича - це спільна координована боротьба. У цій ситуації зрозуміло, що необхідно всі сили кинути на те, щоб зберегти єдиний фронт боротьби і не дати можливості розчинити опозицію. Сьогоднішня ситуація наростання диктатури не залишає опозиційним силам іншого варіанту, окрім координації спільних дій і послідовної боротьби", повідомляє Gazeta.ua.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ