Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Опозиція мала б першим пріоритетом визначити зміну виборчого законодавства, – Оніщук

З огляду на те, що політичні процеси в Україні можуть привести до дочасних парламентських виборів, опозиція мала б визначити одним із перших законодавчих пріоритетів прийняття нового виборчого закону. Таку думку висловив президент Інституту правової політики Микола Оніщук, коментуючи заяви політиків щодо можливого проведення в 2013 році дочасних парламентських виборів.

«Це дозволило б уберегти опозицію від участі у можливих дочасних виборах за старою, недосконалою виборчою системою, оскільки ухвалити виборчий закон у період, коли політична напруга буде дуже високою удвічі складніше, ніж тепер», - відмічає Микола Оніщук.

При цьому він додає, що відсутність зміненого закону, можуть привести до аналогічного нинішньому політичного результату і дочасні вибори не матимуть сенсу.

Микола Оніщук вкотре наголошує на необхідності негайного ухвалення нового виборчого закону, із запровадженням виборчої системи, пропорційної за своєю суттю, але з відкритими регіональними списками: «Це дозволить з одного боку уникнути вад щодо спотвореності політичної структури парламенту, а з іншого – оминути низки негативних явищ, які себе проявили під час останніх виборів», зокрема в мажоритарних округах
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ