Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Опозиція призначила на неділю чергове Народне віче

Опозиція скликає на неділю нове, вже восьме Народне віче на майдані Незалежності в Києві, заявив у четвер лідер партії УДАР Віталій Кличко, виступаючи на Євромайдані. Воно, як і раніше, має початися опівдні. Повідомило радіо "Свобода".

Він закликав готуватися до страйку і приходити в неділю на Майдан, щоб влада «бачила, що її ніхто не боїться», і що вимоги лишаються незмінні – дострокові вибори президента і парламенту.
 
За словами Кличка, після подій, що відбулися в четвер у Верховній Раді, «людей в Україні позбавили громадянських прав та свобод і фактично поставили поза законом».

Лідер партії «Свобода» Олег Тягнибок назвав події у Верховній Раді «типовим кремлівським сценарієм». За його словами, його «надиктував» президентові Віктору Януковичеві його колега з Росії Володимир Путін, і тепер його виконують голова Верховної Ради Володимир Рибак із більшістю – Партією регіонів і комуністами.
 
За словами Тягнибока, в Україні відбувся «державний переворот».
 
Лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк, зі свого боку, теж заявив, що сьогодні Віктор Янукович «продав Володимиру Путіну нашу з вами свободу» за 15 мільярдів доларів, які йому дає Росія.
 
«Вони прийняли закон, що не можна думати, говорити і робити те, що хоче робити кожен українець. Не з їхнім щастям. Ми нікому і ніколи не дамо знущатись із нашої волі і свободи», – заявив Яценюк.
 
Сьогодні в Україні більшість у Верховній Раді ухвалила низку законів без обговорення й без участі депутатів від опозиції, голосами членів фракцій Партії регіонів, КПУ, а також декого з позафракційних. За частину цих законів голосували відразу за основу і в цілому, і без електронної системи – підняттям рук. На думку опозиції, українських і міжнародних правозахисників і низки закордонних політиків, частина цих змін має на меті обмежити права людини, зокрема, право на свободу висловлення поглядів і на свободу зібрань.

radiosvoboda.org

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ