Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Опозиція розповіла Генсеку Ради Європи, хто був зацікавлений у вбивстві Щербаня

Донька Юлії Тимошенко Євгенія та представники української делегації від опозиції в ПАРЄ зустрілися з Генсеком Ради Європи Торбйорном Ягландом. Про це повідомив заступник голови української парламентської делегації Сергій Соболєв.

За його словами, під час зустрічі обговорювалась тема політичних репресій в Україні, «які прямо загрожують життю лідерів опозиції Юлії Тимошенко та Юрія Луценка», повідомив сайт "Батьківщини".

«Ми розповіли про те, що сьогодні в України боротьба йде вже не за ключові права - на свободу слова, на мітинги, на неупереджений і чесний суд, - а, фактично, йде боротьба за право людини на життя», - підкреслив Соболєв.

Він також повідомив, що представники української опозиції розповіли Генеральному секретарю Ради Європи про намагання Генпрокуратури України позбавити депутатського імунітету народних депутатів від опозиції Власенка, Немирі, Головка, Дубневича; факти кримінального переслідування парламентарів; застосування грубої фізичної сили щодо жінок-депутатів.

Також під час зустрічі Генсека Ради Європи поінформували про деталі нових обвинувачень проти Юлії Тимошенко.

«Ми розповіли про те, що у справі фігурують факти 16-річної давності, про те, що після смерті Щербаня відбувся масовий перехід власності до оточення Януковича; про те, що кілери, які вбили Щербаня, самі ж були вбиті у в’язниці на території Донецької області, де в той час прокурором працював діючий Генпрокурор Пшонка, а губернатором – Янукович», - повідомив Сергій Соболєв.

Окрім того, після заслуховування інформації про перешкоджання з боку спікера українського парламенту підготовки документів членам української делегації від опозиції Сергію Власенку та Олені Кондратюк, Генсек Ради Європи пообіцяв підготувати запит з цього питання.

Сергій Соболєв нагадав, що через затягування головою Верховної Ради Володимиром Рибаком підписання відповідних розпоряджень щодо складу делегації, Сергій Власенко та Олена Кондратюк так і не змогли взяти участь у сесії ПАРЄ.

За його словами, Торбйорн Ягланд підготує запит до комітету Ради Європи з питань запобігання тортурам у зв’язку з ситуацією в Україні та виступить з окремою доповіддю з цього питання на сесії ПАРЄ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ