Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Опозиція створить стратегічну раду на чолі з Тимошенко

БЮТ не має наміру займати радикальні опозиційні ніші, навпаки, паралельно діяльності тіньового Кабміну буде створена стратегічна рада на чолі з лідером опозиції Тимошенко, куди будуть залучені професіонали, які залишилися за стінами парламенту, розповів в інтерв'ю «Дзеркалу тижня» колишній перший віце-прем'єр міністр Олександр Турчинов .

 

«БЮТ абсолютно не має наміру займати якісь радикальні ніші. Ми маємо другу за чисельністю фракцію у Верховній Раді, яка у відповідності до усіх норм регламенту вже чітко заявила про свою опозиційність, і на сьогодні є єдиною офіційною парламентською опозицією », - заявив Турчинов.

 

Він стверджує, що частина депутатів «НУНС» готові наслідувати подібний приклад.

 

«НУНС» ще не озвучив з парламентської трибуни такого рішення. Однак частина лідерів НУНС, які мають тверду громадянську позицію, також оголосили про перехід в опозицію, - розповів бютівець. - Ви знаєте, що в результаті була створена рада парламентських опозиційних партій, лідером якої стала Юлія Тимошенко. На сьогодні фактично сформована основна частина опозиційного уряду. Ми діємо в рамках закону і Конституції, і те, що комусь це не подобається, є виключно їх проблемою ».

 

При цьому Турчинов відзначив необхідність залучення до опозиційної роботи професіоналів, які не перебувають у партії та фракції.

 

«Я думаю, що паралельно буде створена стратегічна рада на чолі з лідером опозиції Тимошенко. Куди ми обов'язково підтягнемо професіоналів, що залишилися за стінами парламенту. Причому, не тільки від БЮТ. Ми думаємо над форматом такої роботи », - додав політик.

 

Говорячи про якість самої «бютівської» команди, Турчинов закликав не робити «фетишів» з прізвищ одіозних соратників і відзначив, що очищення команди в опозиційних умовах відбудеться природно.

 

«Завдяки відходу з влади, ми зараз автоматично підійшли до етапу очищення команди. Опозиція в умовах монопольної і жорсткої влади і є головний чистильник. Зрадники і перебіжчики зникнуть з поля зору дуже швидко. Всі, хто випадково приєднався в надії урвати що-небудь від влади, відпадуть самі собою », - зазначив політик.

 

Главред

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ