Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Опозиція звернеться до КСУ щодо змін до Основного Закону

Фракції «БЮТ-Батьківщина» та «Наша Україна – Народна самооборона» мають намір просити Конституційний Суд оцінити конституційність змін до Основного Закону в частині строків проведення виборів парламенту, Президента й місцевої влади. Про це заявили депутати Сергій Сас (БЮТ) і Тарас Стецьків (НУНС).

«Найближчим часом ми підготуємо відповідне подання – ви знаєте, що суб’єктом (конституційного подання) є 45 народних депутатів – і будемо чекати розгляду його Конституційним Судом. Я думаю, ми зможемо забезпечити відповідний юридичний супровід цього процесу», – сказав Сас.

Стецьків, у свою чергу, зауважив, що депутати його фракції також мають намір звернутися в КСУ з цього питання. За його прогнозами, депутати двох фракцій направлять спільне звернення.

Підставою для визнання неконституційності внесених в Основний Закон змін депутати вважають відсутність у залі засідань парламенту 1 лютого деяких депутатів, картки яких проголосували.

Водночас лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов називає абсурдним цей намір опозиції. За його словами, фракції посилаються на те, що вчора під час внесення змін до Конституції голосували картки відсутніх депутатів. Ті депутати, картки яких проголосували, але вони з цим не згодні, можуть написати відповідну заяву, а «не влаштовувати циркову виставу», заявив Єфремов.

За його словами, саме на підставі цієї заяви буде проведене відповідне розслідування та ухвалене рішення. «Тому жодного відношення до цієї справи Конституційний Суд не має», – сказав лідер фракції ПР і порадив у цьому випадку звертатися до Адміністративного суду.

Раніше депутат від НУНС Володимир Ар’єв заявив про фальсифікацію голосування за зміни в Конституції, якими парламент визначив терміни проведення чергових президентських і парламентських виборів. За словами парламентаря, його голос «за» був зарахований, а при цьому він не голосував і його картка зараз разом із ним у США, повідомляє Радіо Свобода.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ