Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Оприлюднення закону про Кабмін на сайті парламенту вважаю небезпечним прецедентом – Олесь Доній

„Оприлюднення закону „Про Кабінет Міністрів України” на сайті Верховної Ради вважаю небезпечним прецедентом для української політики, оскільки частина політиків вважатиме його оприлюдненим і чинним, а інша частина політикуму матиме протилежну точку зору”, – повідомив „Гал-info” політолог Олесь Доній.
                         За його словами, Конституція не дає чіткої відповіді про шляхи оприлюднення закону. „Немає чіткої процедури оприлюднення законів. Підписаний закон може бути оприлюдненим через друковані ЗМІ, Інтернет чи може бути оприлюднений через записки на серветках. Також пояснення терміну „терміново” і „невідкладно” не трактується в Основному законі держави. Тому оприлюднення закону про Кабмін через Інтернет може дезорганізувати державний механізм”, – сказав Олесь Доній.
            Політолог прогнозує: „Зараз частина політиків вважатиме закон діючим, частина – ні, відповідне і виконання цього закону. Вважаю, що перш ніж оприлюднювати цей закон, потрібно було зібрати „круглий стіл” і узгодити всі розбіжності в ньому. Не варто показувати, хто сильніший, а домовитись про подолання вето Президента, врахувати його пропозиції. Оприлюднюючи цей закон, не узгодивши всі суперечності, голова Верховної Ради України створює небезпечний прецедент, адже кожен представник влади трактуватиме дію закону по-різному, що відбувалось і до цього. Висновок з цієї ситуації лише один: „Політична реформа виписана незграбно і потребує додаткового формулювання, адже справді механізм оприлюднення законів є не чітким”, – зазначив Олесь Доній.
            Нагадаємо, сьогодні голова Верховної Ради Олександр Мороз оприлюднив закон „Про Кабінет Міністрів України” на сайті Верховної Ради. Він також зазначив, що таке оприлюднення тексту закону не має юридичних наслідків.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ