Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Оптимізм Порошенка щодо безвізового режиму підупав

Президент Петро Порошенко наголошує, що Україна повністю виконала всі критерії для отримання безвізового режиму з Євросоюзом. Про це повідомила прес-служба Президента.

«Ми впровадили 144 реформи схвалені Спеціальною Оціночною Місією ЄС. Тому зараз ми маємо прискорити надання безвізового режиму для українських громадян», - сказав Перо Порошенко на прес-конференції у Стокгольмі в рамках офіційного візиту до Королівства Швеція.

Глава держави подякував, шведським партнерам за сильну підтримку цією позиції.

Президент зазначив, що переговори з керівниками країн членів ЄС, очільниками Єврокомісії та Європейської Ради давали всі підстави для оптимізму щодо запровадження безвізового режиму, відповідаючи на питання щодо очікувань від майбутнього саміту Україна-ЄС. «На сьогоднішній день дійсно є питання, які абсолютно ніяк не пов'язані з Україною, наприклад механізм призупинення безвізового режиму, коли інституціональні дискусії ведуться між Європейською комісією і Радою. Ми неодноразово отримували і, думаю, це буде підтверджено найближчим часом – абсолютно тверду позицію всіх європейських країн, що Україна виконала всі умови і зробила все, що мала зробити», - наголосив Глава держави. 

За його словами, Україна зараз потребує рішення Європейського парламенту щодо цього питання. Президент додав, що керівництво найбільших груп ЄП чітко заявило про підтримку безвізового режиму. «На сьогоднішній день треба просто знайти ту формулу, яка дозволить нам продемонструвати прогрес. Дуже сподіваюсь, що це трапиться до засідання саміту Україна-ЄС. Ми все ще маємо цю надію і я буду робити все можливе для того, щоб це забезпечити», - сказав Петро Порошенко.

Додамо, що напередодні Петро Порошенко черговий раз пообіцяв, що безвізовий режим для України буде запроваджено до кінця листопада.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ