Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Опубліковано закон про припинення дії Договору про дружбу з РФ, завтра він набуде чинності

Закон «Про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією» (№0206) сьогодні, 4 січня, опублікований у щотижневому збірнику нормативно-правових актів парламентського видавництва «Відомості Верховної Ради України».

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування. Про це йдеться на сайті парламенту, передає Уніан.

«У №1 надруковано закон «Про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією», - сказано в повідомленні.

6 грудня 2018 року Верховна Рада ухвалила закон «Про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією», внесений президентом України Петром Порошенком. Законом припиняється з 1 квітня 2019 року дія договору, учиненого 31 травня 1997 року в Києві та ратифікованого Верховною Радою 14 січня 1998 року.

У законі вказано, що припинення дії договору зумовлено збройною агресією Росії проти України, що становить істотне порушення цього договору. Припинення дії договору звільняє Україну від будь-якого зобов'язання щодо його виконання і не впливає на права, зобов'язання чи правове становище України, що виникли в результаті виконання названого договору до припинення його дії, відповідно до статті 70 Віденської конвенції про право міжнародних договорів. 10 грудня Порошенко підписав закон.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ