Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Орест Матвіїшин: Українці не отримають понад півсотні медичних послуг через недбалість чиновників

Партія "Наш край" вимагає покарати винних у зриві програми безкоштовної медичної діагностики. Про це заявив Орест Матвіїшин, голова виконкому львівської обласної організації політичної партії "Наш край".
Голова виконкому ЛОО ПП "Наш край" Орест Матвіїшин. Фото Гал-інфо, Олена Ляхович

За його словами, відповідальні за провал безкоштовної медичної діагностики чиновники, мають бути покарані.

«Безкоштовну діагностику, яку обіцяли впровадити в Україні з 1 липня та заклали на її реалізацію у бюджет 2 млрд гривень – провалено. Чиновники зазначають, що не встигають зробити це технологічно. Отже, через безвідповідальність урядовців, українці не отримають понад 50 діагностичних та лікувальних послуг, які були передбачені програмою. – зазначив Орест Матвіїшин.

Політик впевнений, провал програми свідчить про відсутність відповідальності та розуміння у чиновників реального стану справ у медичній сфері.

“Пацієнтів перевели з однієї системи реєстрації та обслуговування на іншу, а надати зручні безкоштовні послуги не змогли. Прожекти замість реформ стали звичною справою для чиновників. Медична реформа має спиратися на реальність, а не на фантазії. Інакше ті, хто провалили безкоштовну меддіагностику сьогодні, завтра провалять державу», - додав Орест Матвіїшин

Довідка. Як відомо, урядова програма «Безкоштовна діагностика», яка передбачає безоплатні послуги з медичного діагностування, мала стартувати 1 липня 2019 року. Минулого тижня голова Національної служби здоров’я України Олег Петренко пояснив, що через технічні умови запуск програми влітку практично неможливий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ