Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Орест Матвіїшин: Влада має збільшити видобуток власного газу, а не знижувати ціну на 30 копійок за куб

Партія "Наш край" вимагає від влади нову програму збільшення видобутку газу, а не зниження ціни лише на 30 копійок за куб. Про це заявив Орест Матвіїшин, голова виконкому Львівської обласної організації політичної партії "Наш край".

"Попри те, що під тиском прем’єр-міністра "Нафтогаз" знизив ціну на газ для населення на 30 копійок за кубометр, Нацбанк прогнозує зростання ціни восени цього року на 15%, і на 7% у наступному. Отже йдеться про короткочасне та несуттєве зниження ціни. Влада повинна розробити нову держпрограму видобутку газу та значно знизити ціну на газ", — переконаний Орест Матвіїшин.

Політик зазначив, що влада неодноразово обіцяла збільшити видобуток українського газу, щоб забезпечити їм не тільки країну, а й почати експортувати.

"Була ухвалена навіть програма збільшення видобутку газу "20/20". Але її провалили. Досі за провал програми видобутку ніхто не покараний", - нагадав член партії "Наш край".

Більш того, наголосив він, Уряд досі так і не назвав справедливу ціну на газ для українців.

Орест Матвіїшин закликав Уряд примусити "Нафтогаз" розробити нову програму збільшення видобутку вітчизняного газу, адже тільки так можна забезпечити суттєве зниження ціни на газ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ