Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Організатори «Пробігу заради дітей» планують зібрати 503 768 грн, щоб замінити застаріле обладнання в чотирьох пологових будинках

Учасникам Всеукраїнської благодійної акції «Пробігу заради дітей» потрібно отримати 503 768 грн для того, щоб  замінити застаріле обладнання в чотирьох пологових будинках. Про це сказав  марафонець, студент п’ятого курсу факультету міжнародних відносин Львівського національного університету імені Івана Франка Андрій Максимович.

За його словами, поспілкувавшись з головними лікарями чотирьох міських та обласних клінік, зробили підрахунок, що для закупівлі обладнання, яке необхідно при хірургічному  втручанні (кесаревого розтину) потрібно 503 768 грн,  у випадку збору більшої частини коштів, ніж заплановано, надлишкові суми будуть передані для закупівлі подальшого необхідного обладнання та інвентаря для лікарень.
Як розповів Андрій Максимович, для прозорості проведення акції використовуватиметься спеціальний благодійний рахунок у одному з всеукраїнських банків. Кошти, переслані через Ощадбанк чи банківські перекази відразу ж поступатимуть на банківський рахунок. Для збору коштів у магазинах та супермаркетах використовуватимуться спеціально виготовлені суцільні одноразові скриньки, які протоколюватимуться при передачі від представників крамниці/супермаркету до як мінімум двох представників оргкомітету. Після цього, за присутності журналістів та з документальними підтвердженнями кількості скриньок, вони будуть розкриті, кошти перераховано та віднесено до банку. З метою забезпечення прозорості використання коштів можливий також варіант спонсорства через перерахунок благодійних коштів одразу на рахунок фірми-постачальника обладнання. 
 Акція «Пробіг заради дітей», яка проводилися 11 квітня – 21 травня 2006 року, мета акції привернути увагу суспільства до проблем соціальної відповідальності шляхом збору коштів для міських та обласних пологових будинків Львівської області.
Організатори проекту: об’єднання випускників програм академічного обмінy: «Євразійська програма академічного обміну» (UGRAD) та «Обмін майбутніми лідерами» (FLEX), організованих організацією: Міжнародною Радою з освітніх та дослідницьких обмінів (IREX) та Американськими радами з міжнародної освіти (ACCELS) та Асоціація випускників «Канадсько-української парламентської програми», організованої українською діаспорою в Канаді. Акція підтримується також Бюро з освітніх та культурних справ Держдепартаменту США, Міністерством молоді, сім’ї та спорту України та Послом Доброї волі ЮНІСЕФ Русланою Лижичко. 
 У м. Львові за 2004 рік у 4-х міських та обласних клініках народилося  близько 10,650 немовлят. З них близько 12 % народжуються шляхом хірургічного втручання (кесаревого розтину). 8% новонароджених народжуються передчасно, з них, за статистикою, виживає лише третина.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ