Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Організатори та учасники синдикату наркоторговців постануть перед судом

У листопаді минулого року за результатами масштабної спецоперації було затримано двох організаторів, один із них - діючий депутат об’єднаної територіальної громади, та 17 учасників злочинної групи. Зловмисники займалися виготовленням та збутом наркотиків як на території країни, так і за її межами. Про це інформує Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Для належного контролю, функціонування та безпеки діяльності злочинної організації існувала чітка ієрархія та розподіл ролей: контроль за функціонуванням лабораторій, їх охорона, «хіміки», «фінансисти», обслуговування інтернет-магазину, доставка продукції до складів зберігання, «кур’єри», «закладчики» тощо.  Лише через інтернет-магазин було реалізовано наркотичних засобів та психотропних речовин майже на 21 мільйон гривень.  

26 листопада 2019 року оперативники управлінь стратегічних розслідувань та внутрішньої безпеки у Львівській області Нацполіції, слідчі слідчого управління поліції Львівщини за процесуального керівництва прокуратури Львівської області в ході майже 100 санкціонованих обшуків, які проводилися на території шести областей, вилучили  понад 46 кг наркотичних засобів і психотропних речовин, а також 170 літрів прекурсорів вартістю 25 мільйонів гривень. Окрім цього, вилучено 24 тисячі доларів США, 1100 євро та 38,6 тисяч гривень, більше двох десятків банківських карток і мобільних телефонів, зброю та набої різного калібру, боєприпаси, «чорнові» записи з даними про «рух» наркотиків, дилерів, «клієнтуру» та боржників, а також 6 автомобілів преміум-класу. 

Всім учасникам було повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави, загальна сума якої понад 266  мільйонів гривень.

Наразі досудове розслідування завершено, обвинувальний акт скеровано до суду. Організаторам та учасникам синдикату наркоторговців інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 311, ч. 2 ст. 317 Кримінального Кодексу України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ