Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Організації інвалідів Львівщини звинувачують Львівське відділення фонду соціального захисту інвалідів у фінансових махінаціях

Керівництво Львівського відділення фонду соціального захисту інвалідів звинувачується рядом організацій інвалідів Львівщини у відмиванні коштів.
 „Наше підприємство, яке налічує близько 200 неповносправних, вже майже рік тому уклало договір з Криворізьким державним гірничо-металургійним комбінатом „Криворіжсталь” про виготовлення для них певної продукції.  І для того, аби виготовити цю продукцію, нам були потрібні кошти для закупівлі сировини. Для цього ми вирішили взяти кредит в 50 тис. грн. Одержати цей кредит наше підприємство неповносправних може лише через Львівське відділення фонду соціального захисту інвалідів. Але ж нам постійно відмовляють у співпраці та кожного разу придумують якісь нові необхідні для одержання кредиту документи. Це при тому, що одночасно керівництво фонду було готове перерахувати на рахунки сумнівного підприємства „Класика Сервіс”, на котрому буцімто працює 4 інваліди, понад 1 млн грн”, – розповідає голова Обласної організації УТОСу Оксана Потимко під час засідання Львівського прес-клубу реформ «Чому „кульгає” державний захист неповносправних на Львівщині?».

 Заступник голови Львівської ОДА з соціальних питань Ярослав Пітко підтвердив цей факт, зазначивши при цьому, що робочою групою, котра складалася з представників облдержадміністрації та представників ряду інвалідських організацій і яка перевіряла діяльність Львівського відділення фонду соціального захисту інвалідів, був виявлений такий факт. „Я взагалі не розумію керівництва фонду соцзахисту інвалідів. Складається враження, що вони кожного разу придумують якісь нові умови та довідки, необхідні підприємству неповносправних для одержання кредиту на виконання договору з „Криворіжсталлю”. Дивує і той факт про підготовку переказу фондом понад 1 млн грн, на котрому працює лише 4 неповносправних, і то, як виявилося, вони були прийняті на роботу перед підготовкою документів для цього переказу”, – додає Ярослав Пітко.
 Заступник голови Львівського відділення фонду соціального захисту інвалідів Оксана Павлюк, яка була присутньою під час засідання Львівського прес-клубу реформ, де прозвучали звинувачення на її адресу, не зуміла спростувати ці звинувачення і лише зазначила, що будь-яке підприємство неповносправних може звернутися до фонду за допомогою.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ