Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Оргкомітет Майдану Львівщини просить ЛОР перебрати повноваження від ЛОДА

Центральні органи влади своїми діями та розпочатою війною проти громадян поставили себе поза законом. Тому Львівська обласна рада має перебрати на себе всю владу в області. Про це йдеться у зверненні оргкомітету Майдану Львівщини до голови та депутатського корпусу Львівської обласної ради, яке було оприлюднене сьогодні, 20 січня. Повідомила ІА ZIK.

"У своєму зверненні представники львівського Майдану просять депутатів упродовж 24-х годин скликати позачергову сесію Львівської обласної ради і перебрати всі владні повноваження від Львівської обласної державної адміністрації, створити обласний виконавчий комітет і передати йому всю владу в області.

Також пропонується заборонити військовим на Львівщині залишати місця дислокації без відповідного рішення Львівської обласної ради.

ІА ZIK подає текст звернення у повному обсязі:

«Уже понад два місяці в країні тривають протистояння влади проти власного народу, у Києві, у містах та селах України вирує велелюдний Майдан. Влада перейшла межу – пролила кров мирних протестувальників, журналістів, медиків, народних депутатів України. В країні порушені права людини та свободи громадянина. Фактично Президент України, Кабінет Міністрів України, більшість у Верховній Раді, керівництво силовими структурами, суди та прокуратура своїми діями та розпочатою війною проти громадян поставили себе поза законом. Центральні органи влади делегітимізовані.

Шановні наші народні обранці! Багатьох із Вас ми бачимо поряд з нами в найгарячіших точках та у найкритичніші моменти останніх тижнів. Не сумніваємось, що спільно з Вами український народ зможе досягти успіху у своїй боротьбі.

Звертаємося до Вас із проханням терміново, впродовж 24-х годин, вжити такі заходи:

1) скликати позачергову сесію Львівської обласної ради, на якій взяти на себе відповідальність за область, перебрати всі владні повноваження від Львівської обласної державної адміністрації відповідно до Конституції України;

2) створити рішенням обласної ради обласний виконавчий комітет і передати йому всю владу в області;

3) звернутися до районних та міських рад Львівщини також прийняти відповідні рішення.

На київський Майдан у ці дні йде безпрецедентна атака силових структур. Ми знаємо, що віддано наказ перемістити до Києва практично всі боєздатні підрозділи для кривавого розгону мирних акцій протесту. Тому вимагаємо терміново прийняти рішення, котре міститиме заклики до силових структур такого змісту:

«Усі військові частини, а також ті, які перебувають у підпорядкуванні Міністерства оборони України, Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства доходів і зборів України, Державної прикордонної служби України тощо та розташовані на території Львівської області, відповідно до присяги на вірність народу України, залишаються у місцях дислокації до окремого рішення Львівської обласної ради. Переміщення особового складу силових структур із табельною зброєю, в екіпіровці та на транспортних засобах за межі Львівської області забороняється».

zik.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ