Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Оркестр Національного театру ім. М. Заньковецької та незрячі виконавці зі Львова виступлять у Києві з концертом «Відчинилося життя»

Львівська обласна організація товариства незрячих організовує в Києві інтегрований концерт «Відчинилося життя» - спільний проект товариства з Львівським національним академічним драматичним театром ім. М. Заньковецької, присвячений 75-річчю створення Товариства сліпих. На концерті будуть присутні Президент України Віктор Ющенко, члени Кабінету Міністрів України – повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Концерт «Відчинилося життя» відбудеться 3 грудня. У ньому візьмуть участь кращі незрячі виконавці з різних регіонів України. Львів представлятимуть Юлія Сухова та Світлана Пашкіна. Також у концерті візьмуть участь провідні українські виконавці – Ніна Матвієнко, Леся Горова, переможець проекту «Шанс» Павло Табаков, соліст Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької Олег Лихач, оркестр Львівського національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької та актори театру.

У програмі концерту - українська і світова класика, твори сучасних композиторів, фольклор, інструментальна музика.

Мета проекту «Відчинилося життя» - оптимізувати ставлення громади до осіб з вадами зору, розкрити суспільству талант і можливості незрячих виконавців, перенести на український ґрунт світову практику визнання незрячих солістів.

Як повідомила організатор концерту Оксана Потимко, унікальність концерту зумовлена вмінням знайти гармонійну співпрацю оркестру з незрячими солістами, позбавленими можливості бачити диригентську паличку. Назву концерту започаткувала однойменна пісня Лесі Горової, яка тісно співпрацює з дитячими творчими колективами, у тому числі – з дітьми з вадами зору.

Нагадаємо, що у 2008 році Львівська обласна організація УТОС спільно з Заньківчанами провели шість гастрольних турів концерту «Відчинилося життя», один з яких презентувався за кордоном. Окрім оркестру і незрячих солістів, учасниками попередніх проектів стали народний артист України Павло Дворський, вокальна формація «Пікардійська терція», октет «Орфей» та інші.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ