Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

«Ощадбанк» ввів телефон «гарячої лінії» для вкладників колишнього Ощадбанку СРСР

Отримати інформацію про те, як можна повернути свої знецінені вклади львів’яни-вкладники колишнього Ощадбанку СРСР зможуть за телефоном «гарячої лінії» ЛОУ ВАТ «Ощадбанку» 240-39-47.
Як повідомила «Гал-info» начальник відділу депозитів та компенсаційних виплат ЛОУ ВАТ «Ощадбанк» Марія Романчак, процедура виглядає таким чином – спочатку формується реєстр вкладників, що мають знецінені вклади до січня 1992 року, і на їхні вклади оформляється або поточний, або депозитний рахунок в Ощадбанку. Пізніше, після формування реєстру Кабмін внесе відповідні зміни до Держбюджету, і на рахунок Ощадбанку прийдуть гроші, які громадяни-вкладники зможуть зняти зі своїх рахунків.
Для того, щоб бути внесеним в реєстр, вкладники повинні звернутися до установ Ощадбанку за місцем знаходження вкладу, і при собі необхідно мати паспорт громадянина України та ксерокопії необхідних сторінок паспорта, довідку про присвоєння ідентифікаційного номера та її ксерокопію (довідка не надається у випадку наявності в паспорті відмітки про право здійснювати платежі без ідентифікаційного номера), ощадні книжки за вкладами Ощадбанку колишнього СРСР та якщо є цінні папери (облігації Державної цільової безпроцентної позики 1990 року, облігації Державної внутрішньої виграшної позики 1982 року, державні казначейські зобов’язання СРСР, сертифікати Ощадного банку СРСР).
Більш детальну інформацію львів’яни можуть дізнатись зателефонувавши за номером телефону «гарячої лінії» Ощадбанку – 240-39-47.
Нагадаємо, що як повідомила на засіданні Кабміну 8 січня прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко, формування реєстру розпочинається з 8 січня і триватиме доти, доки люди не одержать по 1 тисячі гривень як компенсацію першої частини (вкладу). На рахунки вкладники Ощадного банку СРСР зможуть отримувати свої вклади в розмірі до 1 тисячі гривень із 11 січня, але реально отримати гроші на руки зможуть лише після внесення відповідних змін до бюджету, і виділення грошей Ощадбанку на компенсації.
Водночас, як повідомив Міністр фінансів Віктор Пинзеник, Мінфін підготував проект відповідного рішення уряду про механізм перерахування коштів держбюджету на рахунок Ощадбанку для здійснення компенсаційних виплат. За його словами, ще за 2-3 тижні уряд врегулює своїми рішеннями можливість використання компенсаційних коштів для оплати товарів тривалого користування.
Станом на 8 січня, перереєстрацію в Ощадбанку України пройшли 155 тисяч громадян. Грошові заощадження підлягатимуть відновленню у співвідношенні 1 карбованець заощаджень на 1,05 гривні. Компенсація втрат від знецінення грошових заощаджень проводиться виключно в грошовій формі за рахунок коштів Державного бюджету України, починаючи з 1997 року окремою статтею.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ