Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Оскарження рішення про призупинення дії постанови про звільнення Тарасюка – це справа Верховної Ради і Кабінету Міністрів, а не Партії регіонів – Тарас Чорновіл

«Оскарження рішення Шевченківського райсуду Києва щодо призупинення дії постанови Верховної Ради про звільнення Бориса Тарасюка з посади міністра закордонних справ я вважаю питанням не Партії регіонів, а питанням офіційно Верховної Ради та Кабінету Міністрів України. Партія регіонів виступає суб‘єктом політичної діяльності, а в цьому випадку абсолютно грубо порушено юридичні аспекти. Наскільки мені відомо, Верховна Рада вже подала апеляцію на це рішення суду. Ми також будемо ініціювати звернення до вищої кваліфікаційної комісії суддів і вищої ради юстиції про зняття суддівських повноважень і відповідно суддівської недоторканості з судді, яка дуже грубо порушила закон і відверто зробила з нього «рейдерську схему». Ми зараз готуємо подання на всіх тих суддів, які займаються участю в рейдерстві», – про це в коментарі «Гал-info» повідомив член Партії регіонів Тарас Чорновіл.
«Бориса Тарасюка не можна пускати на засідання Кабінету Міністрів по одній простій причині – він не має статусу, згідно з яким може бути учасником засідання Кабміну. Присутніми там можуть бути члени Кабміну, голови обласних організацій, спеціально запрошені Кабміном особи, народні депутати України і представники ЗМІ, які акредитовані в Кабміні», – додає Тарас Чорновіл.
«Сьогодні у випадку, коли є абсолютно відверті порушення норм судочинства, Верховний Суд зобов‘язаний реагувати, відсторонивши суддю і призначивши відповідні службові розслідування. Я припускаю, що пан Онопенко так і вчинить», – зазначає Тарас Чорновіл.
  Як відомо, у середу міністр Кабінету Міністрів Анатолій Толстоухов за дорученням першого віце-прем’єра Миколи Азарова не пустив міністра закордонних справ Бориса Тарасюка на засідання уряду. Борис Тарасюк звернувся у Генпрокуратуру з проханням оцінити законність його недопуску на засідання Кабінету міністрів у середу.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ