Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Оскільки правоохоронні органи підвладні Президенту України, то і кандидатура міністра внутрішніх справ за НУ — НС — Ксенія Ляпіна

При формуванні коаліційної угоди не обговорюють питання про прізвища на майбутні посади. Наразі про це рано говорити та оприлюднювати. Про це у коментарі «Гал-Info» зазначила № 8 виборчого списку мегаблоку Ксенія Ляпіна, коментуючи інформацію про те, що БЮТ погодився на внесення кандидатури на посаду міністра внутрішніх справ від мегаблоку.
  «Кандидатури людей на міністерські посади в тому числі будуть висуватись тільки за погодженням з Президентом України Віктором Ющенком. Наразі про це просто зарано говорити, — зазначила Ляпіна, — у нас є базовий принцип, яким ми керуємося: у нас не ідеться про те, що Луценко є єдиним кандидатом на цю посаду. Основний принцип: правоохоронні органи за Конституцією України є підвладними Президенту України як гаранту Конституції, тому і його право вносити кандидатуру на цю посаду. Інша справа, що при написанні цієї Конституції, яка зараз є діючою, Міністерство внутрішніх справ не було зараховано до правоохоронних органів. На наше переконання, про що ми давно заявляли, це помилка і вже при формуванні наступного проекту основного закону держави вона буде виправлена. Проте на цей раз цю помилку ми маємо шанс виправити на рівні коаліційної угоди між «Нашою Україною — Народною самообороною» та Блоком Юлії Тимошенко. наголошую ще раз, про посади буде ітись тільки за погодженням із Президентом України Віктором Ющенком», — сказала Ксенія Ляпіна.
 Нагадаємо, як відомо у НУ — НС на посаду міністра внутрішніх справ України претендує лідер мегаблоку Юрій Луценко, БЮТ раніше пропонував Олександра Турчинова.
Водночас сьогодні лідер БЮТ повідомила, що її політична сила погодилася на кандидатуру на посаду міністра МВС від НУ — НС.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ