Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Що чекає на музей Івана Франка у Львові?

Основна ціль - популяризація музею Івана Франка не тільки у Львові, а й далеко за межами. Про це на прес-конференції у Львові розповів переможець конкурсу на директора Національного літературно-меморіального музею Івана Франка у Львові Богдан Тихолоз.

«На моє глибоке переконання, музей повинен бути сучасним і використовувати всі законні можливі функції, які відповідатимуть його призначенню», – зазначив Богдан Сергійович.

Кроками для збільшення популярності музею Богдан Тихолоз вважає:

- створення крамниці з брендованою продукцією, книжками та працями Івана Франка;

- промоція музею в Інтернеті, зокрема соціальних мережах;

- залучення спонсорів, поглиблення співпраці з іншими музеями, науковими установами;

- включення музею до мережі так званих туристичних маршрутів Львова;

- створення маршрутів місцями проживання та вшанування Івана Франка: музеї у Львові, Нагуєвичах, Криворівні, Калуші;

- проведення тематичних заходів та дискусій.

Крім того, Богдан Тихолоз прокоментував можливість створення, за зразком сучасних європейських музеїв, кафе всередині Франкового музею:

«Якщо буде можливість коректно та легально запровадити таке собі «чаювання та кавування» в межах музею, то це стане хорошою статтею доходів. Не обов’язково це робити в меморіальному музеї – є прекрасне приміщення на вулиці Франка, де проживали його діти. Крім того, є чудовий літній майданчик, який також можна використовувати під різні тематичні заходи».

Також одним з нововведень, яке можуть очікувати відвідувачі, стане розгалужена система квитків: абонементи на сезонні заходи в музеї, можливість купівлі квитків в Інтернеті та сімейні квитки.

Нагадаємо, Богдан Тихолоз переміг у відкритому конкурсі на посаду директора комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський національний літературно-меморіальний музей Івана Франка». Таке рішення ухвалила конкурсна комісія під час засідання 2 березня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ