Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Основне, чого вдалося досягнути пікетувальникам Польського Генконсульства – це те, що акції протесту стали стихійними – Богдан Кук

Вимоги пікетувальників під Генеральним Консульством у Львові були відомими давно. Основне, чого вдалося досягнути пікетувальникам – акції протесту стали стихійними. Про це у коментарі «Гал-info» повідомив депутат Львівської обласної ради Богдан Кук.
«Cьогодні відбулася акція у Краківці, як мені стало відомо, до якої ми не маємо жодного відношення. Проте люди, які там пікетували, готові йти на радикальні кроки. Наші вимоги стосуються польської сторони, яка або скасувала б візи для мешканців прикордонної зони, або зробила б правила для усіх однаковими, щоб процедура отримання віз була приведена у відповідність до правил отримання віз українцями», — сказав він.
Він не виключає, що пікет під польським консульством може бути продовженим. «Ми провели сьогодні акцію і дали час на вирішення проблеми, адже розуміємо, що за один день така проблема не вирішується. Якщо ситуація не зрушиться із місця, то через півтора-два тижні пікети під консульством будуть продовжені», — додав Кук.
Пікетувальники вимагають підписати угоду про малий прикордонний рух, ратифікувати угоду про спрощення візового режиму і довести її до виконання. Від обласної влади вимагають розробити програму альтернативних заходів з проведення торгівлі з Польщею з тим, щоб забезпечити мешканців прикордонних районів іншими способами заробітку, крім торгівлі з Польщею. Пікетувальники викликають Генконсула, щоб дав компетентні відповіді, чому такі довгі черги під консульством. Також вони листами та через Інтернет звертаються до нього та Президента Польщі, щоб вирішити кризову ситуацію.
Нагадаємо, 11-12 січня на пунктах перетину кордону з  Польщею у Львівській області відбувалися масові пікети мешканців прикордонних сіл за участю партійців "Пори", котрі вимагали спрощення процедури перетину кордону при видачі шенгенських віз, що значно ускладнилась при вступі Польщі до Шенгенської зони з 1 січня 2008 року.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ