Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Основне досягнення в освіті України у 2006 році – перехід на незалежне тестування учнів – Борис Жебровський

Головним досягненням в освіті України у 2006 році є перехід на незалежне тестування учнів. Про це сьогодні повідомив перший заступник міністра освіти та науки України Борис Жебровський, підбиваючи підсумки 2006 року.
За його словами, з переходом української освіти на незалежне тестування змінилася філософія оцінювання. Крім того, це є одним із методів боротьби з хабарництвом у навчальних закладах. „Увесь світ перейшов на незалежне тестування. Ми планували з першого вересня перейти 100%-во на таку систему оцінювання, проте цей експеримент пройшов у досить м’якій та толерантній формі і охопив лише деяку частину навчальних закладів України. Львівщина у цьому питанні належить до пріоритетних регіонів у системі незалежного тестування. Наступним завданням у галузі освіти у 2006 році, яке значною мірою вдалося виконати – це боротьба за якість вищої освіти, а також боротьба з псевдоосвітою, зокрема закриття нелінцезійованих філій приватних та державних ВНЗ. У Львівській області, зокрема, були закриті філії «Львівської політехніки», Академії друкарства та Дрогобицького інституту менеджменту. Сьогодні кількість ліцензійованих місць у приватних ВНЗ перевищує кількість випускників. Ми зустрічали такі випадки, коли філії відкривалися в районних центрах, де немає відповідної території, професійних кадрів, зокрема ми зіткнулися з випадком, коли одна людина читає 16 предметів або коли предмет викладає школяр із середньою освітою. За цими приватними структурами стоять великі гроші і достатньо впливові люди», – розповів Борис Жебровський.
Ще одним напрямком роботи у газузі освіти є адаптація до європейських стандартів освіти, зокрема адаптація до Болонського процесу. Борис Жебровський також додав, підсумовуючи роботу у 2006 році, що галузь освіти потребує більше державних коштів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ