Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Основною причиною специфічного запаху в місті фахівці вважають невпорядкованість дощоприймачів на дощовій мережі каналізації

20 вересня 2006 року в Держуправлінні охорони навколишнього природного середовища у Львівській області за участю представників МКП „Львівводоканал”, управління ЖКГ Львівської ОДА, ОблСЕС  відбулася робоча нарада з питань звернення громадян м. Львова щодо виникнення специфічного запаху в центральній частині міста – повідомили „Гал-іnfо” в Держуправлінні охорони навколишнього природного середовища у Львівській області.

Основним предметом робочої наради було обговорення причин виникнення специфічного запаху в центральній частині м. Львова та прийняття відповідних рішень. На робочій нараді обговорювалось декілька джерел виникнення забруднення атмосферного повітря житлової зони (виникнення специфічного запаху в місті). ОблСЕС рекомендовано провести дослідження атмосферного повітря житлової зони центральної частини міста.
Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Львівській області проведе перевірку промислових підприємств м. Львова.
Частиною обговорення на нараді було припущення виникнення запаху через часткову неканалізованість вулиць Личаківського району м. Львова (Тракт Глинянський, Пасічна), оскільки в цих районах відчувається постійний стійкий запах.
В результаті проведеної наради, учасники прийшли до висновку, що основним джерелом виникнення специфічного запаху в центрі міста може бути невпорядкованість дощоприймачів на дощовій мережі каналізації та відсутність гідрозатворів на них.
Держуправління скерувало листа міському голові міста Львова з пропозицією доручити шляхо-експлуатаційним службам привести у відповідність дощоприймачі, в довготривалий сухий період часу заповнювати гідрозатвори водою та вжити невідкладних заходів щодо впорядкування каналізаційних мереж м. Львова.
Для більш детального дослідження проблеми, що виникла, та прийняття  управлінських рішень держуправління рекомендувало міському голові створити  комісію  із залученням відповідних служб та фахівців.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ