Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Основним заходом під час Економічного форуму буде конференція під егідою Асамблеї єврорегіонів

У рамках підготовчого етапу до проведення Економічного форуму, до Ярмарку інвестицій заступник голови Львівської ОДА з економічних питань Валерій П’ятак повідомив, що основним заходом буде проведення міжнародної конференції під егідою Асамблеї єврорегіонів (Асамблея об’єднує 250 єврорегіонів).

На конференції обговорюватиметься транскордонне співробітництво, ділитимуться досвідом впровадження нових інструментів інвестиційної політики та досвідом єврорегіонів. Будуть відбуватися зустрічі на міністерському рівні України, Чехії та Німеччини. Заплановано підписати договори про співпрацю Львівщини з Ленським краєм (Чехія) та землею Тюрінгією (ФРН), укласти договір про впровадження інноваційних технологій. За словами П’ятака, на інвестиційному ярмарку будуть представлені пропозиції в таких галузях: індустріальні парки, точки перетину кордону, рекреаційні зони, енергозберігаючі технології та галузь генерування енергоресурсів (вугілля, мінеральні добрива), будівництво 22 кілометрів дороги від траси Львів-Чоп до Славська.
Щодо Львова, за словами П’ятака, Львів передусім плотребує інвестицій в комунальний сектор, але, крім того, будуть такі інвестиційні проекти, як будівництво нового спортивного комплексу зі стадіоном в рамках підготовки до чемпіонату Європи з футболу 2012 року, будівництво міжнародного терміналу «Львів» — індустріальний парк Черляни, куди вже залучено ірландські та чеські інвестиції.
В області представлено проекти індустріальних парків у Самбірському, Радехівському, Кам’янка-Бузькому та інших районах.
Старий Самбір та Турка підпишуть партнерські угоди з польськими містами з іншого боку кордону про співпрацю.
Під час Асамблеї єврорегіонів відбудеться засідання Карпатського єврорегіону, під час якого очікується передача керівництва цим єврорегіоном Львівщині.
З високих гостей очікуються профільні міністри або їх заступники та 150 гостей з країн Європи, єврокомісар з регіональної політики ЄС Асамблеї єврорегіонів Данута Хюбгер.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ