Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Особлива казка для особливих читачів від зірок «Львівської хвилі»

В рамках ХХІІ Форуму видавців у Львові відбулася акція для діток з особливими потребами «Особливі читачі». В акції взяли участь і дітки із центру для дітей та молоді з особливими потребами «Джерело».

Цьогорічним сюрпризом стала участь в акції ведучих із радіо «Львівська Хвиля» – Віри Пузенко та Андрія Антонюка. Ведучі вперше читали для «особливих читачів», тому відчували не аби яку відповідальність. Як каже Віра Пузенко, одним із найважчих завдань був вибір казки. «Це була дуже велика відповідальність. Тому що треба було тримати дитячу увагу. Ми обрали казку «Мед для мами». Дуже сподіваюсь, що діткам сподобалась казочка. Ми з Андрієм намагалися максимально передати усі емоції, які були в казці Ми навіть намагалися трішечки театралізувати цю казочку. Також вона додала, що казка є цікавою і повчальною, адже розповідає, що потрібно робити добро та піклуватися про найрідніших.

Андрій Антонюк в свою чергу вважає що найважливішим у цій казці, є кінець – тому що він щасливий. «Мед для мами» - це історія про маленьке зайченя, яке хоче допомогти своїй мамі. Мама захворіла і він вирушив на пошуки меду, заблукав містом, але зрештою закінчується все щасливо», - розповів ведучий.

Масу задоволення від акції «Особливі читачі» отримали не лише діти, а й їх батьки. «Дуже важливо, що про нас дбають, що про нас думають, я дуже вдячна організаторам такого чудово свята. Мій син має особливі потреби, але для того щоб відчути те тепло яке нам дарували впродовж цілого дня, потрібно мати лише відкрити серце» -поділилася враженнями пані Оксана, яка виховує сина із вадами зору.

Метою акції була соціалізація дітей із різними вадами, зокрема церебральним паралічем, та розумовою неповносправністю. Також на акції було представлено найновіші видання про розвиток осіб із особливими потребами. Паралельно відбулося відкриття фотовиставки "Ми любимо читати" ,герої якої – діти з особливими потребами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ