Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Останки жертв репресій 40-х років поховають поряд з Марсовим полем

Сьогодні, 21 липня, виконком Львівської міської ради ухвалив рішення про поховання останків жертв репресій на 76-му полі почесних поховань Личаківського цвинтаря. Обласне товариство „Меморіал” віднайшло останки жертв репресій 40-х років і спільно з Львівською ОДА виявило ініціативу їх поховання на Личаківському кладовищі.

Цікавим є те, що 76-те поле Личаківського кладовища є частково місцем поховання військових, що полягли під час ІІ світової війни, 76-те поле Личаківського кладовища ліві політичні сили іменують Марсовим. Як зазначив директор ЛКП музею „Личаківський цвинтар” Ігор Гавришкевич, знайдених останків жертв репресій є близько 500, їх знайдено на території Жовківщини. Будівництво криптів для поховання жертв репресій на 76 полі може бути розраховане на всі наступні знахідки полеглих українців під час боротьби з комуністичним режимом у 40 роках, тому, за його словами, їх також можна буде перепохоронити на 76-му полі.
Враховуючи певну конфліктність ситуації, Ігор Гавришкевич схильний вважати, що потрібно побудувати компромісну Стіну пам’яті, яка б розмежовувала поховання радянських воїнів та полеглих на Львівщині вояків УПА. Про перепоховання перших мова не йде, оскільки це може викликати бурхливі акції протесту лівих політичних сил – зазначив Ігор Гавришкевич.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ