Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Останні п’ять років були найкращими, – за Ющенком

У рамках робочої поїздки до Львівської області Президент України Віктор Ющенко дав інтерв’ю радіостанції «Свобода», під час якого окреслив основні здобутки п’яти років свого перебування на посаді Глави держави, дав оцінку поточній політичній та економічній ситуації в Україні. Окремо Президент прокоментував українсько-російські відносини, політику європейської інтеграції України та деякі аспекти міжнародної енергетичної співпраці.

За оцінкою В.Ющенка, в новітній українській історії останні 5 років були найкращим періодом національного становлення. «Не було кращих п’яти років, де ми б так відчули, що ми – українці, що за нами є власна історія», – сказав він.

Також, за словами Президента, Україна за останні п’ять років просунулася на шляху демократизації та продемонструвала успішну європейську політику.

Глава держави вкотре наголосив, що Україна гарантовано буде незалежною державою лише як демократія і застеріг щодо небезпек авторитаризму, які несе сучасний український політикум. «Неправильна оцінка цих п’яти років може привести до того, що ви через рік будете лікті кусати», – попередив Президент.

Він роз’яснив додатково, що поточна політична нестабільність, криміналізація влади стали наслідком недосконалої конституційної реформи 2004 року, а не є недоліками демократії як такої. Відтак Президент наголосив на необхідності здійснити конституційну реформу. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ