Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Останні заяви польських політиків щодо України спровоковані боротьбою за виборця, - Юринець

«Для того, щоб оцінити останні заяви сусідів, варто нагадати собі, коли у них найближчі парламентські вибори. Менше, ніж за два роки. В 2019-му. Боротьба за голоси входить в активну фазу. Розіграш української карти вигідний деким політичним силам і може принести їм додаткові дивіденди. «Накручування» українського питання частиною внутрішніх сил плюс невтомна праця російської агентури робить свою справу. Додаються ще й невиважені заяви деяких високопосадовців, які в такий спосіб сподіваються втриматись на посаді». Про це заявила народний депутат України, співголова Групи з міжпарламентських зв’язків із Республікою Польща Оксана Юринець, повідомила прес-служба народного депутата України.

За словами парламентаря, такі заяви часто шкідливі розвитку українсько-польських взаємин і сприяють самовдоволенню російської сторони, яка прагне погрішити наші стосунки  з сусідами.

«Сподіваюсь, візит польського Президента до України у грудні буде конструктивним. Стан українсько-польських взаємин потребує саме такого. Ми мусимо пам’ятати, що сьогодні надзвичайно важливим є об’єднання наших зусиль у вирішенні питань безпеки. Насамперед енергетичної. Перед нами завдання порушити питання перед іншими державами ЄС, Балканами, Туреччиною щодо введення мораторію на будівництво будь-яких трубопроводних проектів за участі російських компаній поки Москва порушує міжнародні зобов’язання. Інше – енергоміст від Хмельницької АЕС до Жешува, завершення будівництва нафтопроводу Броди-Плоцьк, блокування будівництва Північного Потоку-2», - додала Оксана Юринець.

Крім того, наголошує депутат, російська агресія спонукає нас до пошуку стратегічних рішень. Наприклад, укладення військово-політичної угоди між Україною та Польщею щодо взаємної військової підтримки.

«Об’єм завдань – не дитячий. Важливість із червоної зони. Було би добре, щоб польські політики  пам’ятали про це, коли виникає бажання зробити ту чи іншу заяву», - резюмувала парламентар.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ