Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Освіта – найбільша стаття витрат у бюджеті Львова (інфографіка)

В усіх обласних центрах західного регіону на сферу освіти витрачають найбільше. Це дізналися аналітики Центру спільних дій, які проаналізували, на що буде витрачати найбільше місцева влада обласних центрів заходу України.

“Якщо ж дивитися на гроші, за призначення яких відповідає ОМС, найбільшою статтею витрат, за прогнозом на 2021 рік, у всіх облцентрах є освіта. В Ужгородській, Луцькій і Чернівецькій громадах на неї піде майже половина місцевого бюджету, В Івано-Франківській, Львівській і Тернопільській громадах — близько третини”, – повідомили у Центрі спільних дій.

Також серед головних пріоритетів є житлово-комунальне господарство і соціальний захист населення. Тернопіль витратить на ЖКГ 12% бюджету. Це майже в 4 рази більше, ніж у Львові, де частка складає 3,5%.

У 2021 році Львів є лідером за обсягом грошей на соціальний захист (7%). Найменше вразливим групам допомагатиме Луцьк (2%). За цією статтею витрат виплачуються різні види пільг, компенсації і допомоги, створюються центри дозвілля і місця для заняття фізкультурою для літніх людей і людей з інвалідністю, забезпечується робота центрів безплатної правової допомоги та багато іншого.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ