Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Освітні серіали із цифрової грамотності стали доступні жестовою мовою

Влітку цього року MEGOGO підписав меморандум про співпрацю із Міністерством цифрової трансформації України. В результаті чого MEGOGO став першим майданчиком, окрім платформи Дія.Цифрова освіта, на якому стали доступними освітні серіали з цифрової грамотності.

Наразі обидві структури не припиняють співпрацю і ведуть роботу над інклюзивною адаптацією освітніх серіалів з цифрової грамотності. Таким чином на MEGOGO з’явились серіали проєкту жестовою мовою, серед яких: «Зірки е-демократії», «Дружні цифрові фінанси», «TikTok/Instagram/Facebook: як залишатись в тренді в 2020», серіал для батьків «Безпека дітей в інтернеті», «Відкриті дані для бізнесу», «Як стати YouTube-блогером», «Цифрові навички для вчителів» та «Тренінг для тренерів».

Над функціоналом працювала команда соціальної ініціативи «Дивись як чутно», що створена медіасервісом. Перегляд абсолютно безкоштовний. Як і зазвичай, серії будуть в окремому розділі «Дивись як чутно». Крім того, освітні серіали отримали додатковий функціонал – субтитри.

«Кожен українець повинен мати можливість підвищувати якість свого життя в сучасному цифровому світі. Саме тому ми зобов'язані зробити будь-які проєкти з Цифрової грамотності інклюзивними, доступними будь-кому. Ми раді працювати в цьому напрямку із командою Міністерства цифрової трансформації України та разом створювати безпечне та зручне середовище для широкої аудиторії нашої країни. Попереду в нас ще багато планів в побудові якісної цифрової освіти на національному рівні», – зазначає Іван Шестаков, директор зі стратегічного розвитку MEGOGO. 

«Для нас принципово важливо робити освітні серіали з цифрової грамотності доступними абсолютно для всіх. Ми створюємо максимально інклюзивні освітні продукти. І переконані, що цифровою грамотністю має володіти кожен громадянин», — підкреслила Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції.  

Освітні серіали із цифрової грамотності жестовою мовою також стали доступними й на національній онлайн-платформі Дія.Цифрова освіта.

Нагадаємо, весною цього року на MEGOGO з’явились уроки «Всеукраїнської школи онлайн» жестовою мовою. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ