Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ОУН оголосила про відновлення Української головної визвольної ради - УГВР

Політична партія "Організація українських націоналістів" (ОУН) відкинула заклики Юлії Тимошенко про об'єднання всіх без винятку національно-патріотичних сил під проводом БЮТ. Про це, за повідомленням прес-служби партії, було офіційно заявлено на з'їзді, який пройшов у Львові у вівторок.

 

Своє рішення ОУН мотивувала тим, що Тимошенко "має на меті захищати в опозиції не національні інтереси України, не статус ватажків ОУН Степана Бандери та Романа Шухевича, як національних героїв України, а лише захищати власні шкурні інтереси, інтереси" бютівських "бізнесменів-олігархів і працювати в інтересах Кремля на дестабілізацію внутрішньополітичної ситуації в Україні".

У свою чергу, "з метою консолідації цієї продержавницької та патріотичної опозиції" ОУН оголосила про відтворення Української головної визвольної ради (УГВС) і закликала всі праві партії об'єднатися в її складі.

У своїй заяві ОУН засудила використання БЮТ імені Тараса Шевченка "з метою політичних спекуляцій і виправдання іміджу Юлії Тимошенко".

ОУН також виступила проти використання червоно-чорної символіки на мітингах БЮТ на тій підставі, що вона офіційно зареєстрована Міністерством юстиції як прапор ОУН.

У разі подальшого використання їх символіки БЮТ, ОУН звернеться до Мін'юсту з вимогою анулювати реєстрацію партії "Батьківщина", яку очолює Юлія Тимошенко, сказано у заяві.

Нагадаємо, що 9 березня Блок Юлії Тимошенко, партії "Народний рух України", "Християнсько-демократичний союз", Партія захисників вітчизни і громадянський рух "Народна самооборона" оголосили про об'єднання в опозицію до діючої влади. При цьому Юлія Тимошенко (БЮТ) була обрана лідером об'єднаної демократичної опозиції, передають Подробности.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ