Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ОУН(б) підтримує наміри СБУ відкрити кримінальну справу проти організаторів Голодомору

«ОУН(б) підтримує наміри СБУ відкрити кримінальну справу проти організаторів та виконавців злочину, що ним є Голодомор. Українські націоналісти також вітають ініціативу Президента України Віктора Ющенка притягати до відповідальності тих, хто заперечує факт Великого Голоду або свідомо применшує його масштаби чи намагається спростувати те, що Голодомор є саме Геноцидом української нації», – про цей йдеться у заяві проводу ОУН (б), яку поширила Українська інформаційна служба.

»Два роки тому українська влада нарешті спромоглася визнати Голод 1932-33 рр. Геноцидом Українського народу, саме геноцидом, про що заявив вчений Рафеєл Лемкін ще в 1952 році. Тепер на черзі – усвідомлення громадянами нашої країни, чим були для нації події тих років і чим вони відгукуються тепер. Тематика «Україна пам’ятає - Світ визнає» є не менш актуальною, адже дуже важливим є те, щоб всі країни світу спромоглися визнати Голодомор злочином проти людства задля того, аби не повторилося подібної трагедії у майбутньому.

На жаль, досі є держави, які не лише не хочуть визнавати Великий Голод геноцидом проти українців, але й взагалі заперечують ті масштаби трагедії, достовірність яких визнала світова спільнота. Так, Російська Федерація і надалі продовжує чинити тиск на Україну та всю світову спільноту задля того, аби факт Голодомору продовжували замовчувати. Таким чином нинішнє керівництво Росії намагається уникнути відповідальності за скоєний її попередником – СРСР – злочин, за злочин сталінського режиму, який наразі всіма силами намагається реабілітувати кремлівська верхівка.

ОУН(б) підтримує наміри СБУ відкрити кримінальну справу проти організаторів та виконавців злочину, що ним є Голодомор. Українські націоналісти також вітають ініціативу Президента України Віктора Ющенка притягати до відповідальності тих, хто заперечує факт Великого Голоду або свідомо применшує його масштаби чи намагається спростувати те, що Голодомор є саме Геноцидом української нації.

Ми закликаємо всіх українців та солідарних з ними представників інших націй запалити свічку 28 листопада, щоб вшанувати жертв геноциду та нагадати світові про цей великий злочин проти людства», – сказано у заяві.

Також провід ОУН(б) закликав всіх українців та солідарних з ними представників інших націй запалити свічку 28 листопада, щоб вшанувати жертв геноциду та нагадати світові про цей великий злочин проти людства.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ