Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Овочі та фрукти на львівських ринках за рік подорожчали в середньому на 50%

Овочі та фрукти на львівських ринках  за рік подорожчали в середньому на 50%. Про це  „Гал-info" повідомив фахівець з ринкової  інформації Проекту аграрного маркетингу Сергій Гавришев.

За його словами, за результати моніторингу оптових цін на плодоовочевих ринках  Львівщини за рік станом на середину червня більшість товарних позицій овочів, фруктів і ягід значно подорожчали.  Рання картопля дорожча на 15-30%, а картопля торішнього врожаю зросла в ціні на 60-80%. Рання білокачанна капуста, незважаючи на те, що її ціна в регіонах-виробниках не піднялася, а в деяких випадках навіть знизилася, у Львові подорожчала на 10-15%. Значно подорожчала цвітна капуста - ціна стала вищою на 20-50%. Ріпчаста цибуля у залежності від регіону зросла у ціні на 40-90%. Ціни на моркву залишилися на рівні минулого року. В той же час ранній столовий буряк подешевшав на 20-50%. Дорожчими стали помідори й огірки. Ціни на тепличні помідори й огірки вищі за торішні на 40-80%.
Як відзначає Сергій Гавришев, грунтові огірки, які вже з'явилися в деяких регіонах, схоже, будуть дешевшими, ніж торік. Так, ціна на огірки відкритого грунту на заході України вже знизилася на 40% порівняно з торішнім рівнем.
Що стосується суниці, то цього року вона дорожча на 60-120%. Також сильно подорожчала якісна черешня - сьогодні вона коштує в 2 рази більше, ніж торік. Імпортні яблука та персики дорожчі на 40-60% - сказав Сергій Гавришев.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ