Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Пам’ять про Степана Бандеру назавжди залишиться у наших серцях, - Українська партія

«Символічно, що 1 січня, з початком Нового року, ми одночасно відзначаємо день народження провідника української нації Степана Бандери. Таким чином початок нової епохи у нас щорічно асоціюється з іменем цього славного сина українського народу», - зазначив голова Львівської крайової організації Української партії Олег Канівець.
 

За словами пана Канівця, хоча до особистості Степана Бандери по-різному ставляться по обидва боки Дніпра, однак неможливо заперечити велич цієї фігури. Також і звинувачення у відсутності демократизму і авторитарних тенденціях та методах роботи не витримують критики – дехто забуває, що в Європі тих років панував тоталітаризм в особливо людиноненависницьких формах – гітлеризм та сталінізм, а тому інші методи не могли бути ефективними. Лише збройна боротьба і опора на власні сили, ідеалістичний націоналізм могли надихати і вести Україну до самостійності.

«Іменем С.Бандери назвали весь рух опору і національно-визвольної боротьби середини ХХ століття, а борців і повстанців УПА – бандерівцями. Так вороги України і досі називають всіх нас – галичан. Так раніше, до появи бандерівського руху, свідомих українців, які не змогли змиритися з втратою незалежності і спробами російських шовіністів асимілювати нашу націю, десятиліттями і віками називали спочатку мазепинцями, а потім – петлюрівцями. І сьогодні російські шовіністи та доморощені яничари бояться не лише пам’яті про Степана Бандеру, але і самого його імені. Адже одним із перших кроків чинного владного режиму стало позбавлення звання Героя України Степана Бандери та його вірного соратника – Романа Шухевича. Забувають вони, що Національним Героєм людина стає не згідно з указом Президента, а сам народ дає людині це високе звання, з яким видатна особистість і залишається навіки у народній пам’яті», - наголосив голова Львівської крайової організації Української партії.

«Схиляючи сьогодні голову перед світлою пам’яттю найвидатнішого українця ХХ століття, можемо запевнити, що пам’ять про Степана Бандеру назавжди залишається у наших серцях, надихаючи нас на відстоювання національних інтересів, на гідну відсіч усім ворогам України», - наголошує Олег Канівець.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ