Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Пам’ятник Адамові Міцкевичу облаштують підсвіткою

На пропозицію управління інженерного господарства Львівської міської ради встановити підсвітку в центральній частині міста за власні кошти відгукнулася ТРК “Люкс”. Телерадіокомпанія опікуватиметься пам’ятником Адамові Міцкевичу – повідомив центр зв’язків з громадськістю Львівської міської ради.
 Як повідомив в коментарі „Гал-info” генеральний директор ТРК „Люкс” Роман Андрейко, телерадіокомпанія ще з 2002-го року періодично зверталась до Львівської міської ради з пропозицією безкоштовно підсвічувати пам’ятник Міцкевичу. Натомість, чиновники чекали на розроблення спеціальної „Програми підсвітки пам’ятників у Львові”. Втім, цього року міська влада таки прийняла ініціативу ТРК „Люкс”.
Пам'ятник Адамові Міцкевичу споруджений скульпторами Михайлом Паращуком та Антоні Попелем 1905 року. Пам'ятник хотіли поставити на місці теперішньої фігури Богородиці, проте підземні дослідження виявили, що склепіння Полтви не витримає великого навантаження споруди. Найоптимальнішим для пам’ятника визнали його теперішнє місце. Пам’ятник польському поетові є однією з кращих пам'яток монументальної скульптури Львова ХІХ-ХХ ст. З 2004 року тут ведуться реставраційні роботи.
Кабінет Міністрів України постановою від 27 грудня 2001 р. вніс пам’ятник Адамові Міцкевичу до Державного реєстру нерухомих пам'яток України як пам’ятку монументального мистецтва національного значення.
Міська рада Львова звернулась до підприємств та організацій долучитися до вирішення проблем з підсвіткою міста і обіцяє сприяти всім, хто допоможе. У період підготовки Львова до 750-річчя підприємці можуть облаштувати підсвіткою свої офіси, розташовані в центрі міста.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ