Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Пам’ятник Леніну в Кривому Розі міг розламатися від вібрацій, – міліція

Міліція розслідує обставини руйнування пам’ятника Леніну в Кривому Розі, неподалік залізничної станції «Кривий Ріг-Західний». Про це в понеділок повідомили в прес-службі управління МВС України на Придніпровській залізниці. За даними з прес-служби, міліція розглядає дві основні версії інциденту – саморуйнування та знесення невідомими особами.

Як повідомили в прес-службі, на користь першої версії той факт, що бюст Леніна був виготовлений і встановлений в 1950-х роках з недовговічного матеріалу. Правоохоронці не виключають, що він зруйнувався «від вібрацій», адже неподалік проходить гілка залізниці. Однак в міліції не виключили, що пам’ятник був зруйнований умисно.

За інформацією з прес-служби, бюст Леніна не перебував на балансі жодної організації, заяв про руйнування не надходило, міліція дізналась про випадок цими вихідними від журналіста.

Водночас в Криворізькій міській організації ВО «Свобода» у понеділок заявили про непричетність до руйнування. Цими вихідними Радіо Свобода дізналось від місцевих жителів Кривого Рогу про обезголовлення погруддя Леніна в місті й звернулось за коментарями до міліції, однак на той момент правоохоронні органи про цей інцидент не знали.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ