Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Пам’ятники Бандері не стоятимуть в Донецьку, а Леніну у Львові – Гриценко

«Для того, щоб дізнатися правду про українську історію, потрібен розум, делікатність і час», - заявив під час прес-конференції в Івано-Франківську кандидат на пост Президента України Анатолій Гриценко, повідомила прес-служба кандидата.
 

«Потрібно визнати, що ті, хто є героями на Західній Україні, ніколи не будуть героями на Східній і навпаки. Пам'ятники Бандері, Шухевичу або Петлюрі не стоятимуть у Донецьку, Одесі чи Сімферополі, так само як пам'ятники Стаханову чи Леніну ніколи не з'являться на площах у Львові, Тернополі, Івано-Франківську» –- зазначив Гриценко.

 

Кандидат в Президенти впевнений, забувати свою історію не потрібно, навпаки треба відкривати архіви й розкривати людям очі на правду.

 

«Донедавна ніхто не міг повірити у те, що Радянський Союз разом з фашистською Німеччиною поділили Польщу напередодні Другої Світової Війни. Або, що це Радянський Союз напав на Фінляндію, а не навпаки у 1939 році», - відмітив Гриценко.

 

На його думку, дуже велика роль у тому, щоб розповісти правду про події минулих часів, належить мистецтву.

 

«Адже краще подати історію про те, що відбувалося, у фільмі або книзі, ніж у так званих історичних дискусіях між Литвином та Табачником», - наголосив кандидат в Президенти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ