Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Панькевич ще не визначився з подальшим перебуванням на посаді голови Львівської облради

Голова Львівської обласної ради Олег Панькевич ще думає над питанням свого майбутнього депутатства у Верховній Раді України. Про це він повідомив сьогодні, 6 листопада, в коментарі Гал-інфо.

Нагадаємо, що Олег Панькевич включений до прохідної частини списку (під № 7) Всеукраїнського об’єднання «Свобода», а тому, за попередніми підрахунками ЦВК, він проходить до Верховної Ради.

На запитання Гал-інфо, чи думав він про те, як бути: залишатися на посаді голови Львівської обласної ради чи стати народним депутатом?, Олег Панькевич відповів: «Думав і думаю, але це не так важливо тепер  порівняно із тією політичною ситуацією, яка склалася в Україні».

Він зазначив, що нині його більше хвилює не статус народного депутата, а ті сигнали, які надходять із ОВК, ЦВК та судів. Олег Панькевич вважає їх серйозним викликом для українського суспільства.

«ВО «Свобода» відразу розкритикувала новий Закон про вибори народних депутатів. Вже тоді було зрозуміло, що окремі нюанси у цьому законі не були простим непорозумінням – влада свідомо створювала умови для майбутньої фальсифікації результатів голосування. Зокрема, це стосується тих технічних партій, які на цих виборах рахували голоси. Не можливо спокійно спостерігати, як нівелюється головний доказ – протокол з мокрими печатками. Саме про це сьогодні треба говорити. Як голова Львівської обласної ради, я думаю й про те, як повинна реагувати на такі виклики обласна рада», - зазначив Олег Панькевич.

Голова Львівської обласної ради учора, 5 листопада, був у Києві під ЦВК, де разом із мітингувальниками, вимагав справедливого встановлення результатів виборів.

«Можливо, у цей час там не так багато людей, але атмосфера напружена. Мені здається, що там присутня та іскра, з якої може спалахнути протест. Ми бачимо, що протестують не лише на Львівщині, а й в центрі та на півдні країни», - сказав Олег Панькевич.

Він також додав, що коли все закінчиться, партія обов’язково подбає про те, щоб висунути достойних представників на сімом мажоритарних округах, які звільнилися у Львівській області: «Думаю, наші кандидати будуть достойною заміною тим депутатам, які підуть до Верховної Ради».

З приводу того, коли він прийме остаточне рішення про подальше головування у Львівській обласній раді, Олег Панькевич зазначив: «Щодо цього питання, то ми порадимось у Львівській обласній раді, порадимось у партійному середовищі, порадимося, звичайно, і з громадою. Хоч я не думаю, що громада буде проти того, щоб їх представник став народним депутатом».

Фото: zik.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ